19 apr

HERINNERINGEN AAN EEN PRACHTIGE WANDELTOCHT

Vorig weekend kochten we het Oostenrijk Magazine. Ja, dat abonnement willen we eigenlijk al heel lang, maar het kwam er gewoon niet van, dus kopen we ze los. En zo ook deze keer. Alleen de voorkant maakte dat herinneringen aan een hele mooie vakantie naar boven kwamen.

KAT-Walk mei 2015

In het voorjaar van 2015 maakte we plannen voor een vakantie naar, natuurlijk, Oostenrijk. We wilden heel graag een week lang wandelen in de bergen, maar ja het weer werkte niet echt mee. Het was lang winter en de lente kondigde zich ook nog niet echt aan. Alleen lopen vond we daarom te risicovol en daarom kozen we ervoor om de KAT-Walk te lopen en wel de eerste keer dat deze met gidsen georganiseerd werd.

Met een gids lopen

Daar hadden we altijd een beetje tegen op gezien. We willen graag vrijheid. Maar wat was dit tof. We waren met een groep van vijf en verbleven in leuke pensionnetjes. Elke ochtend kwam er een lokale gids naar het pension om ons op te halen en vertelde onderweg honderd uit over de omgeving. Één van de gidsen bracht ons bij Zepp die de hele zomer boven op de berg leeft en daar kaas maakt. Een ander vertelde ons alles over de Hahnenkamm-Rennen. Al die weetjes daar kom je als je zelf loopt gewoon niet achter. De bagage werd elke dag naar het volgende gastenverblijf gebracht en wij liepen de pittige tochten met onze dag-rugzak.

Het weer

De week begon met heerlijk weer, korte mouwen en zonnebril. Maar wat waren we halverwege de week blij met de ervaren gids, toen we vanuit Aschau een pittige klimtocht begonnen met regen en halverwege te maken kregen met flinke SNEEUW!

6 wandeldagen, 106 km, 6350 hoogtemeters…

We hebben een enorm leuke tijd gehad met elkaar, veel geleerd van de gidsen, in toffe pensionnetjes verbleven en in gave hutjes, zoals die op de foto, zo super om mee te maken!

Wil je meer weten over de KAT-Walk? Kijk dan op de site van de KAT-Walk.
Of kijk voor het verhaal van Frits & Emily op de site van Oostenrijk Magazine.

Leave a Reply